FRÄLSNING

Älska människor in i Guds rike

Evangeliet betyder ”Goda nyheter”.

De God nyheterna finner vi i Bibeln i det Nya Testamentet i John 3:16-18.

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.” (Joh.3:16-18)

De ”Goda nyheterna” är att Gud betalade vår lösensumma genom att bli iklädd mänsklig kropp och blir korsfäst. Där lade Gud all vår skuld på Jesus så att vi inte behöver bli evigt fördöma p.g.a våra lagbrott/synder. Vi står i skuld till Gud genom vår synd, Jesus betalade vår skuld så att vi kan få evigt liv som en gåva istället för att bli evigt fördömda.

Att ta emot Guds erbjudande innebär en omvändelse från vårt eget liv till ett liv underordnat Guds vilja. Med andra ord innebär omvändelsen att man förnyar sitt sinne och börjar tänka på ett nytt sätt, med inriktning på det nya livet tillsammans med Gud. När vi omvänder oss till Jesus och tror på Hans frälsning för oss, då förklaras vi rättfärdiga inför Gud genom hans nåd. Människan kan inte med egna gärningar tillföra något ytterligare till denna Guds nåd och rättfärdighet för de troende. Alltså beror allt på vad Jesus har gjort, det handlar om hans gärningar och inte våra eftersom allt Jesus gjorde för oss på korset var tillräckligt.